Sølv-tyvebande kræves udvist

24 organiserede indbrud som led i et større kriminelt netværk, vold samt dokumentfalsk.

I dag klokken 09.15 begyndte retssagen mod »Gørløse-banden« ved Retten i Helsingør.

Banden består af to 22-årige mænd fra Montenegro og en 28-årig serber, og anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi kræver nu alle tre idømt længere fængselsstraffe samt udvisning fra Danmark. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I efteråret 2012 ransagede Nordsjællands Politi en kælderlejlighed i Gørløse. Her gjorde betjentene store øjne, da de fandt mere end 1000 tyvekoster, som kunne spores til 19 forskellige indbrud - hvoraf 10 var i Hørsholm og Rungsted.

Anklageskrift på 15 sider med 43 ulovlige forhold

- Det er en klassisk indbrudssag, men af et betydeligt omfang. Kostervalget har typisk været sølvtøj og smykker, siger anklagefuldmægtig Camilla Rasmussen, der skal føre sagen.

Anklageskriftet er på 15 sider og tæller i alt 43 ulovlige forhold.

Den ene af de 22-årige mænd fra Montenegro står alene tiltalt for 40 af forholdene og for at have stjålet for op mod 1,8 millioner kroner.

Derudover er han anklaget for legemsangreb af særlig brutal karakter ved at have kastet en flaske i hovedet på en anden mand, der herefter både fik slag og spark, da han lå ned. I anklageskriftet står den 22-årige også tiltalt for som arrestant at have flygtet to gange og benyttet sig af falsk identitet ved flere lejligheder.

Udover indbruddene i Hørsholm og Rungsted gøres tyvebanden i anklageskriftet også ansvarlig for syv indbrud i Rudersdal Kommune, tre i Farum samt et i Slangerup. Der ventes dom den 5. juli.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

Togpåkørsel Espergærde

Togtrafik lagt ned efter personpåkørsel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere