Sølv-tyvebande får lang fængselsstraf og bliver udvist

Tre mænd rejste til Danmark alene med det formål at gå på rov i private hjem i Nordsjælland.

Foto: TV2/ Lorry

Små 10 års fængsel tilsammen og derefter udvist for bestandigt.

Sådan lød dommen torsdag eftermiddag ved retten i Helsingør, hvor 22-årige Dordije Bojanic og den jævnaldrende Predag Lopicic samt den 28-årige Marinko Stankovic stod tiltalt for tilsammen 42 lovovertrædelser.

Tyvene var blandt andet tiltalt for 10 indbrud i Hørsholm og Rungsted samt syv indbrud i Rudersdal, tre i Farum og et i Slangerup.

- Jeg er tilfreds med dommen, som er helt i tråd med den skærpede lovpraksis, der blev indført i 2011, siger anklagefuldmægtig Camilla Rasmussen til Frederiksborg Amts Avis.

Politiet fandt ved ransagelse mere end 1000 koster

Ifølge anklageren lagde dommeren i strafudmålingen vægt på omfanget af indbrud og de betydelige værdier, der var stjålet for i en periode på blot seks uger, samt det forhold, at de tre dømte var rejst til Danmark alene med det formål at begå indbrud.

- Dommeren noterede sig også, at indbruddene alle var i private hjem, hvor der oftest var stjålet ting af meget høj affektionsværdi. Kostervalget var typisk sølvtøj og smykker, lyder det fra Camilla Rasmussen.

I efteråret 2012 ransagede Nordsjællands Politi en kælderlejlighed i Gørløse. Her gjorde betjentene store øjne, da de fandt mere end 1000 tyvekoster, som hurtigt kunne spores til 19 indbrud.

Én af de dømte ankede på stedet

Dordije Bojanic fik to år og seks måneder bag tremmer for 20 forhold og for at have stjålet for 1,3 millioner kroner.

Predag Lopicic fik tre år og otte måneders fængsel for 41 ulovlige forhold, hvoraf 33 var indbrud til en værdi på 1,8 millioner kroner, mens Marinko Stankovic fik tre år og seks måneders fængsel for 21 indbrud til en værdi på små 1,5 millioner kroner.

Sidstnævnte ankede på stedet, mens de to andre tog sig betænkningstid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik