Solrøds fremtid er på vippen

Det er intet mindre end Solrøds status som uafhængig kommune, der er på spil i budgetforhandlingerne.

Det siger Solrøds borgmester Niels Hörup til DAGBLADET Køge før byrådets førstebehandling af budgettet. Der skal skæres dybt, hvis Solrød Kommune skal undgå at blive sat under administration.

- Vi har behov for at reducere vores udgifter og øge vores indtægter. Kan vi ikke løse den udfordring, så er der andre, der gør det for os, og så er Solrød ikke længere, siger Niels Hörup (V).

Hvis Solrød Kommune bliver sat under administration, er det kun et spørgsmål om tid, før den ophører med at eksistere, mener han.

- Hvis vi bliver sat under administration, så vil man formentlig bruge det som anledning til at sige, at vi ikke er bæredygtig som kommune. Det ville være meget trist, hvis vi mister vores selvstændighed på grund af denne vanvittige fejl i udligningen, siger Niels Hörup (V)

Men det er måske et åbent spørgsmål, hvor meget selvstændighed Solrød Kommune reelt har, hvis alle ikke lovpligtige ydelser alligevel bliver skåret væk. Det siger formanden for familie- og uddannelsesudvalget Tonny Lauridsen (S)

- Det (administrationens budgetforslag, red.) er et blodbad. Vi har for længst skåret fedtet væk. Sidste år tog vi kødet, og nu er vi inde og save i knoglen. Til budgetforhandlingerne kan vi end ikke vælge mellem pest og kolera - det er pest eller pest, for vi har reelt ikke nogle valgmuligheder tilbage. Vi er ved at afvikle det kommunale selvstyre, siger Tonny Laudridsen til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere