Solrød vil lave biogas af tang

Solrød Kommune er med helt fremme, når det gælder om at finde alternative og miljørigtige energikilder, skriver DAGBLADET Køge.

Solrød Kommune er med helt fremme, når det gælder om at finde alternative og miljørigtige energikilder, skriver DAGBLADET Køge.
Kommunen har netop fået godt en million kroner fra vækstforum Sjælland til et projekt, der skal undersøge mulighederne for at etablere et biogasanlæg, hvor man kan fyre med blandt andet det fedtemøg, der ligger på stranden ved Køge Bugt.
- Det her er unikt i den forstand, at det måske vil kunne forvandle den tang, der ellers er en generende oplevelse på stranden til at være et råstof og en ressource, der kan give en bæredygtig løsning og et væsentligt bidrag til en klimaforbedring, siger Solrøds borgmester Niels Hörup (V).
Det har længe været et ønske i Solrød, at se på mulighederne for at etablere et biogasanlæg, hvor man kunne udnytte strandens fedtemøg, og byrådet bevilligede tidligere på året 300.000 kroner til en forundersøgelse af et eventuelt projekt.
I den forbindelse har kommunen ansøgt Vækstforum Sjælland om støtte til projektet, og det har nu resulteret i, at Solrød er gået sammen med Københavns Universitet, RUC, Analyseinstituttet Ramböll og det private firma CP Kelco, der blandt andet laver stivelse af citrusskaller og havtang. Sammenlagt er der nu afsat omkring 1,8 millioner kroner til at undersøgelse muligheden for at etablere et biogasanlæg i Solrød, oplyser DAGBLADET Køge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik