Solrød sætter elbiler på standby

Solrød Kommune vil ikke benytte sig af et tilskud fra Energistyrelsen til elbiler til hjemmeplejen, som kommunen ellers selv har ansøgt om, skriver DAGBLADET Køge.

Så sent som i marts underskrev Solrød Kommune en samarbejdsaftale med det internationale el-bilsprojekt Better Place om at opstille intelligente ladestationer i kommunen. Dengang pegede Niels Hörup på hjemmeplejen som det mest oplagte sted at indføre de kommunale el-biler. Alligevel vil kommunen ikke benytte sig af de midler, som Solrød selv har søgt om hos Energistyrelsen til indkøb af el-biler og ladestandere til kommunens hjemmepleje. I februar gav Energistyrelsen kommunen tilsagn om et tilskud på godt 375.000 kroner, men de penge får sandsynligvis lov til at blive i statskassen.

For selv med tilskuddet fra staten vil el-bilerne give Solrød en merudgift på omkring 110.000 kroner om året, og dertil kommer en omfattende administrativ byrde, forklarer borgmester Niels Hörup (V).

- Vi havde i princippet håbet på, at det kunne blive udgiftsneutralt for kommunen, men nu er det blevet et helt traditionelt spørgsmål om et tilskud til en el-bil, og når der følger en masse bureaukrati i halen, så vil vi hellere bruge pengene på anden vis til gavn for miljø og klima, siger Niels Hörup.

Han afviser dog, at Solrød Kommune har opgivet de store ambitioner om en kommunal flåde af el-biler, og han mener den rivende teknologiske udvikling vil gøre det muligt - og rentabelt - at udskifte benzin-bilerne i 2011.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere