Sol og musik forkælede Roskilde-gæster

Årets Roskilde Festival er på vej mod et stort overskud. Og selve programmet får masser af ros, men der har også været et par svipsere undervejs, lyder det.

Matte øjne og en krop der skriger på søvn. Efter fire dage med koncerter, glohed dansk sommer, øl og dans er Roskilde Festivals 125.000 gæster ved at være godt møre.

Mange har været her siden forrige lørdag, hvor hegnet blev væltet.

For 20-årige Marie Egedal fra Odense har musikprogrammet været med til at give festivalen en hak op af karakterskalaen.

- Ud over den fantastiske stemning, der er her, så har musikprogrammet været det bedste. Udvalget af musik er virkelig godt i år, og der er noget for enhver smag. Pop, rock, heavy og stille musik. Jeg var især glad for at høre Dizzy Mizz Lizzy. De leverede en fed koncert med mange numre, man kan synge med på, siger Marie Egedal.

Et hurtigt kig i Orange Press - festivalens egen avis - fortæller da også, at musikanmelderne overordnet set har været tilfredse med koncerterne. Det er et fåtal af band, der har fået smæk af anmelderne.

Især dj-kollektivet, Den Sorte Skole, høstede store roser for deres jubilæumskoncert i anledning af Roskilde Festivals 40-års fødselsdag. Også den svenske popsangerinde, Robyn, hev fornemme anmeldelser hjem.

Det er ikke kun "folk på gaden", der er tilfredse med årets festival. Festivalens talskvinde, Christina Bilde, er selvsagt også meget tilfreds.

- Det er en af de mest eftertragtede festivaler fra kunstnere og publikum nogensinde. Billetterne var udsolgt to uger før festivalen. Vi har fået virkelig meget positiv respons, og publikum har været virkelig engagerede i år, siger hun.

Også salget ser godt ud.

Søndag eftermiddag, inden den sidste øl var langet over disken, havde omsætningen allerede passeret sidste års omsætning på 130 millioner kroner. Dermed ender festivalen med et overskud på over 10 millioner kroner.

I årets program skilte en koncert sig ud.

For præcis 10 år siden omkom ni mænd under en Pearl Jam koncert på grund af iltmangel. Til ære for de døde havde festivalen hyret den 63-årige amerikanske sangerinde Patti Smith til at spille en kort mindekoncert torsdag på Orange Scene.

Valget faldt meget naturligt på hende, efter hun i 2001 var med til at rejse publikum fra sorgen og meningsløsheden med en livsbekræftende koncert.

- Det var en utrolig rørende koncert, hvor hun kom ud til alle mennesker. Også hendes egen koncert i går (lørdag red.) var helt fænomenal, siger 42-årige Henrik Jensen.

Men der går dog ikke længe, før Henrik Jensen sammen med sin ven, 44-årige Jesper Allermand, langer ud efter festivalledelsen.

- Mange af de store bands har spillet på alt for små scener. Og det er skide træls, når man egentlig gerne vil høre dem. For så er der som oftest slet ikke plads til at se dem, siger Jesper Allermand.

Det kunne man blandt andet opleve lørdag nat. Her spillede Robyn på festivalens næststørste scene, Arena. Men mange af de tusinder, der var dukket frem, måtte nøjes med at høre koncerten uden for teltet.

Festivalen får også hug, når det handler om kø til toiletterne og antallet af skraldespande.

Talskvinden Christina Bilde forstår kritikken, men hun forsikrer, at festivalen hele tiden forsøger at indrette området på bedst mulige måde.

- Vores vilkår er, at vi har en plads, som er i konstant forandring. Det betyder, at vi hvert år skal se på, hvordan pladsen nu ser ud, siger Christina Bilde.

Allerede nu forbereder festivalledelsen næste års festival, der finder sted den 30. juni til den 3. juli.

/ritzau/

2010-07-04T18:32:22+0200


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik