Søfartsmuseet søger drifts-penge hos fonde

Sonderinger hos private fonde til finansiering af driften af det nye søfartsmuseum i Helsingør, M/S Søfart, der skal indvies den 29. juni, har givet positive tilkendegivelser.

Sonderinger hos private fonde til finansiering af driften af det nye søfartsmuseum i Helsingør, M/S Søfart, der skal indvies den 29. juni, har givet positive tilkendegivelser.

Det oplyser bestyrelsesformand for M/S Søfart, Erik Østergaard, til Helsingør Dagblad.

Han vil dog ikke komme ind på, hvilke fonde, der er kontakt til.

Ifølge blandt andet flere artikler i dagbladet Politiken kan et truende underskud på driftsbudgettet ellers lukke det nye museum kort tid efter, det er åbnet. Museet er i april sat under skærpet økonomisk tilsyn af Kulturstyrelsen. Samtidigt har museumsledelsen flere gange forsikret, at museumsdriften er på plads året ud.

Uvist om en lukning bliver en realitet

Hvad der herefter kommer til at ske, og om en eventuel lukning kunne blive en realitet, er uvist. Ifølge Politikens oplysninger kommer der til at mangle otte millioner kroner på driften næste år.

Direktør for museet, Jørgen Selmer, siger til HD, at budgetterne alle er baseret på meget forsigtige skøn og at der er gode muligheder for at intensivere de privat-finansierede programmer.

I det nye museum bliver der indrettet to meget specielle konference-lokaler som en del af den opsigtsvækkende arkitektur, som museet repræsenterer. De bliver en del af de indtægter, som museet skal satse på. Der satses på en årsindtægt fra konferencer på omkring 1 million kroner om året.

Rederier og shippingbranchen har budt ind på mødeaktiviteter på museet

- Vi har allerede stribevis af reservationer og en million i indtægt på dette grundlag er igen meget forsigtigt sat. Vi er så småt ude at sælge via diverse organsationer såsom VisitNordsjælland og vi deltager i flere konferenceudbudspuljer for alternative og anderledes konference-faciliteter.

Det er blandt andet rederier og shippingbranchen, der har budt ind på mødeaktiviteter i søfartsmuseet, fortæller direktør Jørgen Selmer.

Prisen på at holde et møde i museet varierer afhængig af flere forskellige faktorer, for eksempel mødets længde, catering og så videre.

Nu hjemmeside er klar om et par uger

Museet skal ligeledes danne rammerne om undervisningstilbud og forskning. Indtægten på disse aktiviteter skønnes dog som forholdsvis minimale.

Om et par uger er museet klar med en helt ny og forbrugervenlig hjemmeside, hvor M/S Museet for Søfart kommer til at præsentere sig selv på en helt anden og ny måde end tilfældet er på den eksisterende hjemmeside.

Ideen med den nye hjemmeside ligger på linje med Kronborgs hjemmeside, hvor man blandt andet kan læse priser på leje af diverse lokaler og sale på slottet.

Skøn på 100.000 gæster om året

- Den vigtigste indtægtskilde er dog besøgstallet. Igen har vi lagt os på et forsigtigt skøn på 100.000 gæster om året, hvilket er ca. halvdelen af naboen Kronborgs besøgstal. Om det bliver højere, fordi der kommer en afledt effekt fra de 200.000 årlige gæster på Kronborg, vil tiden vise. Men det er ikke blot Kronborg, der får en betydning for vores besøgstal. Fyrtårn uden for København

Besøgstallet er afhængigt af hele Helsingør. Af hele Kulturhavnen, af summen af Helsingør.

- Af, om vi får turister og gæster til at blive lidt længere. Mens vi har haft til huse på Kronborg, har jeg jo kunnet kigge ud af vinduerne her og se de besøgende komme - og tage afsted lynhurtigt igen ud af byen.

- Satsningen på Kulturhavnen markerer Helsingør Kommune som det største fyrtårn uden for København med et stort internationalt potentiale.

Der er foreløbigt kalkuleret med 21 arbejdspladser på museet, når det åbner den 29. juni.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik