Snyde-mails om NemID i omløb

Ifølge Nets skyller en ny bølge af snyde-mails over danskerne. Mailene opfordrer til at afgive NemID-koder.

Foto: TV 2 Lorry

- Lad være med at uploade dit NemID nøglekort. Du risikerer at få dine personlige informationer misbrugt.

Sådan lyder opfordringen fra Nets, der konstaterer, at et stigende antal danskere i disse uger oplever at modtage en såkaldt "snyde-mail", hvor opfordres til at afgive deres NemID koder.

Snyde-mailen afsendes af personer, der udgiver sig for at være en bank. Både Nets og bankerne fortæller, at de i disse dage modtager mange henvendelser fra borgere, der er kommet til at reagere på disse snyde-mails.

- Der er ikke nogen virksomhed med gode hensigter, som vil bede om dit NemID nøglekort. Tværtimod vil afsenderne af disse snyde-mails bruge nøglekortet til at misbruge de data, som NemID giver adgang til, siger Marianne Mørk Christensen, der er direktør i Nets, som står for driften af NemID.

- Hvis vi får mistanke om, at en borgers NemID kan være i risiko for at blive misbrugt, spærrer vi pågældendes NemID så hurtigt som muligt.

- Jeg vil gerne opfordre alle, der bliver opmærksomme på, at der er snyde-mails i omløb om at give beskeden videre til familie og venner, som måske ikke er opmærksomme på denne trussel mod ens personlige data, siger Nets direktør.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik