Snup en taxa hvis bussen svigter

Er bussen eller lokalbanen forsinket med mere end 20 minutter, kan de sjællandske passagerer snart tage en taxa på Movias regning. Trafikselskabet indfører nemlig rejsegaranti fra 1. maj, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vores busser og lokalbaner kører stort set altid til tiden. Men vi vil gerne give vores passagerer den ekstra sikkerhed for, at de kan komme frem til deres mål. Samtidig vil vi vise, at vi udvikler os, men også, at vi tror på vores produkter. For det vil høre til sjældenhederne, at passagerne får brug for en taxa, siger kunde- og markedschef ved Movia, Anders Due til DAGBLADET Roskilde.
Man kan dog maksimum få refunderet taxakørsel for 300 kroner.
Rejsegarantien gælder i hele Østdanmark og fungerer således, at man selv lægger ud for taxaen. Efterfølgende udfylder man et skema, man kan finde på Movias hjemmeside eller i bussen eller toget, og sender det til Movia senest 14 dage efter taxaturen. Man skal dog være klar over, at der er et par undtagelser for garantien.
- Hvis forsinkelsen skyldes strejke eller vejr-problemer som snestorm, eller det skyldes planlagte ændringer, der er meldt 24 timer i forvejen, dækker rejsegarantien ikke, siger Anders Due.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Tricktyveri tricktyve stjæle

"En blanding af dygtighed og held" - Betjent spottede mistænkt under sin løbetur

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere