Sne truer igen de større tage

Sidste vinter blev omkring 5.000 større tage skadet, og mange af dem kollapsede, da de ikke var bygget stærkt nok til at bære de store mængder sne. Også i år kan der komme mange tagkollaps, mener interesseorganisationen Træinformation ifølge Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

- Inden længe vil der komme en række kollaps, hvis det bliver ved med at sne. Især i dette vejr, hvor temperaturen bevæger sig omkring nul grader, vil der blive skabt en masse tungt sne, siger direktør i Træinformation, Bjarne Lund Johansen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han frygter, at der trods sidste års masse-kollaps ikke er sket større ændringer i bygningsejernes adfærd. Bjarne Lund Johansen opfodrer dem til at rydde tagene og tjekke tagkonstruktionen på de større tage blandt andet på industri- og landbrugshaller.

De samme toner lyder fra Erhvervs- og Byggestyrelsen, der har lagt en vejledning om snerydning af tage ud på dens hjemmeside. Fra i dag vil der også ligge en vejledning til at tjekke, om tagkonstruktionen er solid nok.

     

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik