Snart kører københavnernes A-busser hele natten

Busserne i Hovedstadsområdet lægges om. Det betyder blandt andet A-busser hele natten samt en ny busrute.

Københavnerne og besøgende i byen skal kigge en ekstra gang i busplanen efter den 24. marts. For Movias køreplaner og busruter skal igennem en lang række ændringer, oplyser selskabet.

Det kommer til at betyde A-busser hele døgnet, helt ny A-bus fra Holmen til Glostrup og ændringer af flere ruter. Derudover må passagererne sige farvel til bus linje 15 og linje 14 omlægges markant.

- Vi ved, at ændringer i Movias køreplaner påvirker mange menneskers dagligdag, og i påsken får vi nogle store af slagsen, da vi både får A-busser døgnet rundt, og en helt ny rute med 9A.

- Det er forhåbentlig også nogle ændringer, som vores kunder får glæde af, siger Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør i Trafikselskabet Movia, i en pressemeddelelse.

Der er præcis 68 køreplansændringer på vej for busserne i Storkøbenhavn.

- Vi har store ændringer for de kunder, der hidtil har brugt linje 14 og 15, og vi har bestræbt os på at have gode alternativer til de kunder, som er vant til at køre med dem.

A-busserne 1A, 2A, 3A, 4A, 5A, 6A og 9A vil fremover køre døgnet rundt. I weekenden vil busserne køre hvert 20. minut på centrale strækninger. Det betyder også ændringer på de eksisterende natbusser.

Den nye linje 9A kører fra Glostrup Station ad Roskildevej via Rødovre Centrum, Vanløse, Gammel Kongevej, Hovedbanegården og Christianshavn til Operaen.

Movia forventer cirka syv millioner passagerer på linjen om året, det svarer til cirka 23.000 passagerer på hverdage.

I forbindelse med ny linje 9A afkortes og ændres linje 14 til at køre fra Ryparken til Enghave Station.

Linje 15 nedlægges og erstattes af linje 132 fra Tingbjerg til Rødovre Centrum, linje 9A på Frederiksberg, linje 1A gennem City og linje 14 fra Trianglen til Ryparken.

Linje 300S og 330 E forlænges, og linje 500S udvides med fem ekstra busser og får i myldretiderne syv-otte minutters drift.

Endelig sker der ændringer på en række buslinjer på grund af vejarbejde i forbindelse med udvidelsen af Helsingørmotorvejen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere