Sms-advarsel om forurenet vand forsinket

Den store interesse hos borgerne fik hjemmesider til at gå ned og flere sms'er kom først sent frem.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

I et forsøg på hurtigt at advare borgerne om vandforureningen, valgte Københavns Energi at sende sms'er ud med advarslen.
Men flere københavnere, som Ritzau har været i kontakt med, fik først en besked på deres telefon lørdag formiddag.
- Jeg ved ikke, om det kan være på grund af meget trafik på telefonforbindelser. Vores og kommunens hjemmeside gik også i knæ fredag på grund af den meget trafik, siger Astrid Skotte fra Københavns Energi.

Ifølge Københavns Energi var håbet, at man kunne nå ud til 80 procent af borgerne i de berørte områder ved hjælp af sms.
Det er firmaet BlueIdea, der har haft opgaven med at sende sms'er med servicebeskeden ud for Københavns Energi. Men det var lørdag ikke muligt at få kontakt til selskabet.
Ifølge Astrid Skotte valgte man at bruge sms, fordi det blev brugt med succes under en lignende vandforurening i Aarhus. På samme måde har man også prøvet at bruge Facebook, for at få spredt budskabet.
- Vi har forsøgt også at opfordre københavnerne til at hjælpe hinanden, hvis man eksempelvis ved, at der bor en ældre dame i ens opgang. Vi ved da også, at flere har sms-kæder i gang, siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik