Smil bag mundbind: Boligejerne scorer kassen på coronakrisen

Et gennemsnitshus i Region Hovedstaden er steget med 203.000 kroner, siden coronakrisen startede

Det bliver ved.

Boligprisernes himmelflugt vil tilsyneladende ingen ende tage under coronakrisen. Det fortæller Nordea Kredit Analyse, der læner sig op af de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Her stammer seneste tal på ejendomspriser fra august fra, og de viser, at i den sidste sommermåned steg huspriserne med 1,4 procent, mens priserne på ejerlejligheder steg med 3 procent.

Og dermed fortsætter en udvikling, der for alvor blev sat i gang, da coronakrisen brød ud i slutningen af februar.

- Ejendomsprisstatistikken fra Danmarks Statistik betragtes normalt som den mest pålidelige boligprisstatistik i Danmark. Derfor er det dejligt, at den bekræfter, at boligmarkedet er i fin form på trods af coronakrisen og dens afledte økonomiske konsekvenser, lyder det fra Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit.

Store stigninger i Region Hovedstaden

Det er særligt i Region Hovedstaden, at boligejerne spinder guld på huse og lejligheder. Nordea Kredit oplyser, at da coronakrisen brød ud i slutningen af februar kostede et landsgennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter 1.980.000 kroner.

Men siden er huspriserne steget og steget - i alt 4,1 procent. Dermed vil det gennemsnitlige hus nu kunne sælges for 2.061.000 kroner. 

Men tallet dækker over meget store regionale forskelle. For hvis huset ligger i Region Hovedstaden, så vil det være steget med hele 203.000 kroner, mens det i Region Midtjylland vil være steget med 112.000 kroner.

I andre regioner er stigningen nede på 15.000 kroner - og for Region Sjællands vedkommende 31.000 kroner.

På samme måde kan ejere af lejligheder se formuen vokse.

Nordea Kredit har regnet ud, at hvor den generelle stigning for lejligheder er på 9 procent det seneste år, så er det 9,5 procent i Region Hovedstaden. Og det er måske en tand for meget - i hvert fald lyder det fra Lise Nytoft Bergmann i Nordeas Kredit:

- Det vækker en smule bekymring for, om der er ved at kommer for meget fart på markedet, og om prisniveauet derved kan gå hen og blive uholdbart.