Slutspurt om ny hospitalsgrund

Rådgivningsfirmaet Rambøll skal inden udgangen af april screene samtlige mulige byggegrunde i en radius omkring Hillerød for at finde den bedste placering af nyt nordsjællandsk superhospital. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Region Hovedstaden har nu hyret det private rådgivningsfirma Rambøll til at afklare, hvilke grunde omkring Hillerød som er egnede til byggeri af et helt nyt storhospital. Screeningsanalysen skal sikre, at politikerne får et sammenligneligt grundlag for samtlige grunde, som kan komme i spil til at huse et nyt nordsjællandsk superhospital.
I en orientering til regionspolitikerne står, at screeningsanalysen fokuserer på »et større område i en radius omkring Hillerød«.
- Nærmere end den formulering i mødesagen kan jeg ikke komme lige nu, forklarer Christian Worm, enhedschef for Hospitals- og Psykiatriplanlægning i Region Hovedstaden på spørgsmål om størrelsen på radius.
Resultatet af screeningen skal ligge klar sidst i april, for Region Hovedstaden skal senest den 1. juni indsende en projektansøgning til regeringens ekspertpanel for at gøre sig håb om at få del i de resterende milliarder af statskroner, som er reserveret en modernisering af landets sygehuse.
Screeningen, som Rambøll nu går i gang med, skal som minimum indeholde en vurdering af forhold omkring plangrundlag, infrastruktur og transportforhold, spørgsmål om forsyning og brug af alternative energiressourcer samt forhold som ejerskab, arkæologi, jordbund, landskabelige kvaliteter og eventuel forurening.
Fingerplanen for Hovedstadsregionen stiller krav om, at nye store arbejdspladser skal ligge stationsnært, hvilket gør det svært at forestille sig en anden placering end nær S-banen. Her peger Hillerød Kommune og Halsnæs i fællesskab på en placering ved Overdrevsvej syd for Hillerød, som både kan nås af s-tog, lokalbanen samt vejtrafik, mens Allerøds borgmester Erik Lund (K), tidligere har peget på to andre mulige placeringer, nemlig ved Høvelte Kaserne og ved Ravnebjergvej på kommunegrænsen til Hillerød.
Det vil tage 8-10 år at planlægge og bygge et nyt hospital ved Hillerød. Hospitalet forventes at kunne tage mod patienter omkring 2020.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere