Slut med saluteringer på Kronborg

Arbejdstilsynet har nedlagt forbud mod affyring af kanonerne på Kronborg indtil årsagen til kanonulykken for et par uger siden er fundet, skriver Helsingør Dagblad.

Kanonen, der fyrede sig selv af i hovedet på en ung soldat fra Oksbøl under saluteringen for Hans Kongelige Højhed Prins Henrik på Kronborg den 11. juni, står stadig hvor den stod, da ulykken indtraf.

Soldaten har mistet tre fingre på højre hånd, men beholder sin gribefunktion med den tilbageværende tommel- og pegefinger. Af hans forbrændinger i ansigtet er der ifølge kaptajn Arne Dyring fra Danske Artilleriregiment kun en rødmen tilbage og den vil også forsvinde med tiden, vurderer lægerne.

Endnu arbejder teknikerne i Forsvarets Auditørkorps på at finde ud af, hvordan det kunne ske, at et kilo sortkrudt detonerede i løbet, mens soldaten var ved at gøre kanonen klar til det næste saluteringsskud.

Der ventes ikke en afklaring på undersøgelserne før engang i juli måned. Indtil da har Arbejdstilsynet nedlagt forbud mod at fyre kanonerne på Kronborg af, uanset hvilken saluteringsværdig begivenhed, der måtte indtræffe i perioden.

Desuden skal den ravelin, som soldaten faldt ned fra, efter at kanonen var gået af, sikres.

Det vil kræve en vis robusthed af hegnet, stakittet, eller hvilken løsning, der nu måtte blive aktuelt, men der kan ikke bare stilles hvad som helst op en kulturel verdensarv som Kronborg Slot. Det var i går ikke muligt at få en kommentar til den del af problematikken fra Kronborg Slots chef, Louise Rue Moos.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere