Slut med oversvømmelser

I flere år har Tinkerup Å i Gilleleje oversvømmet det nærliggende sommerhusområde. Det har kostet mange ødelagte huse og lange kampe med Gribskov Kommune, der nu vil grave åen op, for at komme problemet til livs.

Når oversvømmelserne fra Tinkerup Å har været værst, er Hans Haureberg sejlet ind til sit sommerhus på Birkedalen i Gilleleje. Åen har gennem årene ødelagt huse for flere hundredtusinde kroner.
Nu skal det være slut, skriver Frederiksborg Amts Avis. Efter at have kæmpet med oversvømmelser og Gribskov Kommune i en årrække, har kommunen nu besluttet at fritlægge den sidste del af åen. Det sker til sommer, og målet er at tæmme de voldsomme vandmasser, når der bl.a. er skybrud ovenfra eller store mængder sne, der smelter.
- Vi vil ikke lægge hovedet på blokken. Vi kan ikke garantere, at det ikke sker igen, men vi håber, det kan hjælpe med en fritlægning, siger Vibeke Meno, der er teamleder for team vand i Gribskov Kommune.
Hun fortæller samtidig, at kommunen gerne ville have fritlagt åen tidligere, men det var ikke muligt at få en frivillig aftale med lodsejerne.
Hans Haureberg og de andre sommerhusejere håber nu på det bedste.
- Mange har brækket vægge og gulve op flere gange, og nogen har hævet deres huse. Jeg tror, at det er en fordel, at de åbner åen, siger Hans Haureberg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere