Slut med kulkraft i storbyerne

Regeringen er på vej med den største revolution på energiområdet siden oliekrisen og de bilfrie søndage i 1973, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Formentlig allerede fra næste år vil regeringen begynde at fjerne kullene fra kraftværkerne i alle de større byer og erstatte dem med biomasse, bebuder klima- og energiminister Lykke Friis (V).
De fem største byer samt Trekantsområdet skal være kulfri, hvilket vil fjerne omkring en fjerdedel af alle de kul, der anvendes i Danmark, og reducere vores CO2-udledning med 3-5 pct.
»Dette bliver omdrejningspunktet for, hvordan vi hiver kul ud af kraftværkerne og erstatter det med biomasse,« forklarer klima- og energiministeren.
Både i energisektoren og hos miljøorganisationerne er man overraskede over den vidtgående plan. Hos Dansk Energi betegner adm. direktør Lars Aagaard initiativet som den største enkeltstående forandring af dansk energiforsyning nogensinde.
»Når man vil have mere vedvarende energi, er dette den billigste måde at gøre det på. Det ville koste mindst fem gange så meget, hvis man skulle gøre det samme med havvindmøller,« siger han.
Den voldsomme omstilling ventes ikke at komme til at koste forbrugerne noget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik