Slut med billige lejligheder i store byer

Det har aldrig været sværere at sikre sig en billig lejelejlighed i København og andre større byer. Moderniseringer hæver prisniveauet.

Mange har formentlig oplevet, at det er svært at finde en billig lejelejlighed i hovedstaden - og i andre større byer herhjemme. Nu er det bevist, at de billige lejligheder er ved at forsvinde fra markedet.

Det skriver Politiken på baggrund af nye beregninger fra Lejernes Landsorganisation, LLO.

Grunden til, at det kan være mere end almindeligt svært at finde en lejelejlighed med en husleje på 4000-5000 kroner om måneden, skal findes i moderniseringer.

Omkring 42.000 lejeboliger er nemlig blevet moderniseret gennem de seneste 10 år - og det fører til dyrere huslejepriser.

- Dobbelt så mange boliger som hidtil antaget er blevet moderniseret. Typisk bliver køkken og badeværelse revet ud og erstattet med nyt, selv om inventaret har mange år i sig endnu. Der er gået spekulation i moderniseringer. De sker ikke af hensyn til den ny lejer, men alene for at score kassen, siger Jesper Larsen, der er cheføkonom i LLO, til Politiken.

At udlejerne skulle lave 'fupmoderniseringer', bliver dog afvist af udlejernes forening, Ejendomsforeningen Danmark.

- Modernisering af lejligheder har intet med spekulation at gøre. Det er noget vås. Vi bringer ganske enkelt lejligheder op til 2015-standard. Ingen moderniserer noget, uden at det er nødvendigt, siger Torben Christensen, der er adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, til Politiken.

En gennemgribende renovering giver udlejer mulighed for at sætte huslejen op. Den månedlige udgift for lejeren stiger med op til 80 procent. Det betyder eksempelvis, at en toværelses lejelejlighed, der tidligere kostede 4.000 kroner om måneden efter en modernisering, stiger til godt 7.000 kroner.

Derudover er tusindvis af små og billige lejligheder blevet lagt sammen til større og dyrere lejligheder, der passer til børnefamilier, der vil blive boende i byen, skriver Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere