Slidt materiel truer søredning

For nylig måtte redderne fra Dansk Søredningsselskabs station i Lynæs opgive eftersøgningen af en ombygget kutter i Kattegat.

For nylig måtte redderne fra Dansk Søredningsselskabs station i Lynæs opgive eftersøgningen af en ombygget kutter i Kattegat, da man var ved at løbe tør for brændstof på den lille 6-meter-redningsbåd, man råder over, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den drivende kutter, hvis skipper havde tilkaldt hjælp, blev fundet af andre, men episoden understreger for de frivillige søreddere nødvendigheden af snarest at få bedre både og udstyr, hvis man skal fortsætte med at assistere Søværnets Operative Kommando (SOK) og de medlemmer af foreningen, som beder om assistance på havet i tilfælde af motorstop eller andre uheld.

Stationen i Lynæs er en af otte redningsstationer under Dansk Søredningsselskab. Målet for foreningen er over fem år at blive landsdækkende. Behovet for nyere og større både er generelt for foreningen, hvis indtægter er afhængige af medlemskontingent fra ca. 1300 medlemmer og fra sponsorer.

- Situationen er ved at være kritisk, da flere af de ældste både kræver betydelige økonomiske midler til vedligehold og reparation, siger formanden for søredningsselskabet Ole Lyngenbo, Helsingør.

Derfor arbejder man i selskabet på at få en hovedsponsoraftale i hus hurtigst muligt.

- Vores masterplan er, at vi med en hovedsponsoraftale over fem år kan udskifte alle gamle både i løbet af to-tre år med de ældste først, siger Ole Lyngenbo.

En alternativt ønske for søredderne er at få stillet brugt materiel fra forsvaret til rådighed, men henvendelser til ministeriet har endnu ikke givet resultat.

Stationen i Lynæs har i 2013 haft over 40 assistancer mod 30 i hele 2012.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere