Skydende politibetjent kørt ned af flugtbil på motorvej

En politihund er blevet kørt over og dræbt på Holbækmotorvejen, hvor en betjent også blev ramt af en flugtbil.

En politimand meldes lettere tilskadekommen, efter at han mandag aften blev ramt af en flygtende bilist ved Holbækmotorvejen.

Betjenten havde forinden trukket sin pistol og skudt mod bilen i et forsøg på at stoppe de to personer i bilen, som havde sat kurs direkte mod ham og trykket på speederen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Men det lykkedes ham ikke at standse bilen, som i stedet ramte ham og derefter stak af i retning mod København, lyder det.

Politiet var ved 22.30-tiden blevet alarmeret om et tyveriforsøg i Roskilde og sendte en hundepatrulje af sted til adressen. Da politiet kom frem, så man to personer løbe fra stedet i retning mod Holbækmotorvejen.

- En politihund blev sendt efter gerningsmændene og blev påkørt og dræbt på motorvejen af en bilist, som kørte i retning mod København, udtaler vagtchef Bent Sten Andersen i en pressemeddelelse.

Bil tog kurs direkte mod politimand

Politifolk kom frem til motorvejen, hvor man så to personer sætte sig ind i en bil for at køre væk.

- En politimand forsøgte at standse bilen, men bilen tog kurs direkte mod ham, siger vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Herunder trak politimanden sin pistol og afgav skud mod bilen, som imidlertid fortsatte og ramte politimanden, hvorefter den forsvandt i retning mod København. Politimanden er lettere tilskadekommen, tilføjer Bent Sten Andersen

Politiet har natten til tirsdag ikke noget signalement af de flygtende personer eller deres bil.

Fordi der er blevet affyret skud, skal Den Uafhængige Politiklagemyndighed også undersøge sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik