Skudofre fra Køge er fortsat i livsfare

Skudofre fra bandemiljøet i Køge er stadig i livsfare. Men der er tale om et personligt opgør, mener politiet.

To unge mænd fra bandemiljøet i Køge er fortsat i kritisk tilstand, efter at de natten til lørdag blev ramt af flere skud i en bil på Ringstedvej i Køge.
Især den ene mand vurderes til at være i livsfare. Han blev blandt andet ramt af et skud i halsen.
- Begge mænd blev ramt af flere projektiler, siger vicepolitiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.
De to unge mænd på 20 og 22 år er indlagt på Rigshospitalets Traumecenter. Skuddene blev affyret klokken halv fire natten til lørdag, da deres bil passerede Ørum Hansens Vej i Køge.
Selv om mændene har et tilhørsforhold til de socialt belastede boligområder og bandemiljøet i blandt andet Karlemosen i Køge, er det politiets opfattelse, at skyderiet bunder i et personligt opgør.
- Det mener vi ud fra vores kendskab til episoder i de seneste måneder, hvor de to skudofre har været involveret.
- Vi mener derimod ikke, at skyderiet skyldes to fraktioner, der står over for hinanden, siger vicepolitiinspektør Klaus Munk Nielsen.
Han vil ikke sige, hvad det personlige opgør måtte bunde i.
- Det er korrekt, at de to er godt kendt i bandemæssig sammenhæng, men i den konkrete situation var der tale om et personligt opgør, som jeg lige nu ikke vil fortælle nærmere om, siger Klaus Munk Nielsen til Ritzau.
Der er ikke foretaget anholdelser for drabsforsøget, oplyser han.
Den ene mand i bilen var etnisk dansker, den anden af udenlandsk herkomst. De to ofre flygtede fra gerningsstedet og formåede at køre til sygehuset i Køge med alvorlige skudsår flere steder i kroppen.
En af banderne i Køge er indvandrergruppen Black Cobra, som har afdelinger i flere sjællandske byer. Flere medlemmer af banden er dømt for skyderier mod rivaliserende bander.