Skud affyret på Vestegnen: Politiet finder patronhylstre

Ingen er tilsyneladende blevet ramt efter skyderi i Brøndby Strand. Betjente efterlyser vidner i sagen.

Politiet har fundet flere patronhylstre, efter at der natten til søndag blev affyret mindst tre skud på den københavnske Vestegn.

Kort før klokken halv tre ringede en mand ind via 112 og sagde, at han havde hørt cirka 10 skud blive afgivet af en gruppe ved to hvide varebiler på Kisumparken i Brøndby Strand. Derefter rykkede betjente straks ud til stedet, lyder det.

- Vi har fundet tre afskudte patronhylstre på en parkeringsplads i nærheden. Ingen er tilsyneladende blevet ramt, og de to hvide varebiler er også forsvundet, siger vagtchef Kim Svenningsen fra Københavns Vestegns Politi.

- Vi har heller ikke fundet skudhuller i hverken bygninger eller biler, tilføjer han.

Politiet har i løbet af natten foretaget en række afhøringer, og arbejdet fortsætter tidligt søndag morgen.

- Vi kan ikke komme det nærmere, hvem anmelderen er. Men vi er selvfølgelig meget interesserede i at høre fra nogen, hvis de har set eller hørt noget, siger Kim Svenningsen.

Det er endnu uvist, om skyderiet har forbindelse til den bandekonflikt, som de seneste måneder har præget det storkøbenhavnske område. Her har der været ekstraordinært mange banderelaterede skyderier på åben gade.

Den optrappede bandekonflikt har ført til, at Rigspolitiet i marts besluttede at udløse en ekstraordinær bevilling på 10 millioner kroner til Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og den særlige bandeenhed Task Force Øst.

Det skete efter, at en 19-årig mand blev dræbt af skud i Høje Gladsaxe i januar, og i februar blev en 27-årig mand dræbt på Finsensvej på Frederiksberg. Adskillige andre er blevet såret i voldelige opgør.

I starten af maj mistede en teenagedreng livet, da han blev skudt i hovedet i Tingbjerg. Politiet har anholdt en 20-årig mand, som mistænkes for drabet.

Ifølge politiets oplysninger hører den mistænkte og den dræbte til den samme gruppering i Tingbjerg, og motivet til drabet skal findes i personlige uoverensstemmelser, lyder det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere