Skovgæster ignorerer advarsler

Skoven er farlig om vinteren. Alt for mange på skovtur går ind i forbudtzoner.

Lige nu og hele vinteren over udfører Naturstyrelsen omfattende skovningsaktivitet i Hareskoven, Bøndernes Hegn, Tokkekøb Hegn og Ravnsholt Skov. Men det er ikke alle, der respekterer de skilte og afmærkninger, der omgiver stederne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter flere farlige situationer, hvor mountainbikeryttere, børnehaver og andre skovgæster på trods af forbudsskilte og afspærringer med minestrimmel har begivet sig ind i et skovningsområde, advarer Naturstyrelsen Østsjælland nu om, at det både er absolut livsfarligt og strafbart at færdes i områder, hvor der er opsat skilte med adgangsforbud på grund af træfældning.

- Vi skal derfor indtrængende understrege, at afspærringer i forbindelse med fældningsarbejde skal respekteres. Det gælder, hvad enten der er tale om skovning udført med motorsav eller med skovningsmaskine, lyder det i en skrivelse fra skovfoged Jens Bjarke Hansen, Naturstyrelsen Østsjælland.

Han opfordrer til, at skovgæster går i en stor bue uden om krankøretøjer, der arbejder med udkørsel af træ til skovvej, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Aktuelle skovningsområder kan ses på hjemmesiden naturstyrelsen.dk under enheden Østsjælland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere