Skotter siger farvel og tak til DSBFirst

Det skotske selskab First Group trækker sig fra sine bestyrelsesposter i det hårdt pressede DSBFirst.

Foto: TV2/Lorry

Skotske First Group, der er medejer af DSB's skandaleramte datterselskab DSBFirst, trækker sig fra sine pladser i bestyrelserne for DSBFirst Danmark A/S og DSBFirst ApS.
Det skriver DSB i en pressemeddelelse.
De danske statsbaner ejer 70 procent af aktierne i DSBFirst, mens skotterne ejer den resterende aktieandel. Dem vil de sælge, og som konsekvens trækker de sig nu fra bestyrelsen i de to DSBFirst-selskaber.
- Vi vil fortsat have tæt dialog med First Group i de næste uger og måneder for at finde en løsning for DSBFirst og ikke mindst en bedre og mere langtidsholdbar model for Øresundstrafikken, udtaler DSB's konstituerede administrerende direktør, Klaus Pedersen.
Han betegner skotternes bestyrelsesfarvel som "forventeligt", da First Group er ved at udnytte sine såkaldte put-option om at sælge sine aktier til DSB eller en tredjepart.
Skotterne efterlader to ledige poster som næstformand i begge bestyrelser, og dem overtager Peter Christensen, konstitueret økonomidirektør i DSB.
DSB's chefjurist, Kim Munch Lindahl, bliver suppleant.
Skandalesagen om DSBFirst kuldsejlede økonomi har kostet DSB-topchefen Søren Eriksen jobbet. DSB har sat 725 millioner kroner af til at rydde op efter det økonomiske rod i sit datterselskab.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik