Skoletag blev ribbet for kobber

På Ellemarkskolen i Køge har de ansatte spærret øjnene op en ekstra gang her til morgen. Tyve har nemlig været på spil, og ved et meget omfattende og temmelig usædvanligt tyveri har de fjernet store mængder kobber fra skolens tag. Det skriver DAGBLADET Køge.

Tyveriet er sket mellem onsdag klokken 15 og torsdag klokken 8.30, hvor store dele af kobberinddækningen på tre af skolens bygninger på Gymnasievej er væk. Alt i alt er 300 meter kobberinddækning blevet stjålet til en værdi af omkring 100.000 kroner.
- Vi ser jævnligt metaltyverier. Men jeg har godt nok aldrig hørt om, at man begynder at afmontere hele tage, siger kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Jan Lauritzen.
Kobber er populært blandt tyve, og det er ikke længe siden, at kobbertyve var ude efter 30-40 meter nedløbsrør på Køge Private Realskole, og en skrotvirksomhed på Nordhavnsvej har også for nyligt taget kobbertyve på fersk gerning.
- Det kan have været de samme tyve, men vi ved endnu ikke, hvem der står bag, siger Jan Lauritzen.
Politiet efterforsker lige nu sagen fra Ellemarkskolen. Lokalpolitiet i Køge vil gerne tale med vidner, der har set noget mistænkeligt. Ring 114.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere