Skoler vil selv gøre rent

To store skoler og mange børnehaver i Fredensborg Kommune har nu fået nok af de seneste års kæmpestore udbud på rengøringsområdet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De er trætte af samarbejdet med rengøringsfolk, som de ikke kender navnene på, fordi de hele tiden skiftes ud og ikke har et personligt kendskab til skolen. I stedet vil de ansætte rengøringsfolk fra lokalområdet, og de forventer, at det vil give færre nullermænd i børnenes selskab.

- Jeg vil også gerne være med til at lave arbejdspladser der, hvor vi bor. Jeg synes, at det er vigtigt, at medarbejderne har et personligt kendskab til arbejdspladsen og bor tæt på den, og det giver også skattekroner i kommunen, siger Jens Bernhardt, skoleinspektør på Fredensborg Skole.

Det er de seneste års mange skandalesager hos rengøringsgiganten Forenede Service, som har skabt debat om rengøringen i Fredensborg Kommune, selvom Forenede Service har haft de største problemer i Helsingør og Rudersdal Kommuner. Imidlertid har politikerne givet skoler og institutioner mulighed for selv at byde ind på rengøringsopgaven.

Nu ser det ud til, at en tredjedel af opgaverne forsvinder ud af det kommende rengøringsudbud, fordi skoler og børnehaver forventer at kunne løse opgaven bedre end Forenede Service.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere