Skoler har alt for mange ledere

Gå tilbage til en fælles skoleforvaltning i Køge Kommune og spar syv-otte millioner kroner årligt ved at skære i antallet af administrative ledere på de enkelte skoler. Sådan lyder opfordringen fra lærernes faglige organisation, Lærerkreds 44, i Køge, skriver DAGBLADET Køge.

Der er for mange ansat i ledelsesfunktioner på skolerne i Køge Kommune. Det mener formanden for Lærerkreds 44, Poul Erik Madsen.

- Vi har gang på gang peget på, at skolerne er over-administreret. Der er nærmest en mini-skoleforvaltning på hver skole, og det vil være helt oplagt at gå tilbage til en fællesforvaltning på skoleområdet, siger Poul Erik Madsen, som repræsenter 540 lærere.

Han kritiserer udviklingen på skoleområdet i kommunen, hvor der er bygget op med både leder, administrativ leder og pædagogisk leder på de enkelte skoler.

- Tallene viser jo, at man ikke har fået en bedre folkeskole ved at tildele skolerne det her ekstra ledelsestid. Hvis man fik en fællesledelse, så kunne man ude på skolerne have en inspektør, der fokuserede på det pædagogiske indhold, mens der blev administreret centralt, siger Poul Erik Madsen, der er overbevist om, at fællesledelse er en god forretning.

- Vores vurdering viser, at det vil være muligt at spare syv-otte millioner kroner på den måde, siger Poul Erik Madsen, der i samme åndedrag slår fast, at en besparelse på mellem 30-40 millioner kroner vil gøre meget ondt.

- Vi ligger i Køge i øjeblikket på en 70. plads blandt landets 98 kommuner, når det handler om udgifter pr. elev, og hvis vi sparer 30 millioner kroner mere, så ryger vi ned som nummer 79. Der er ikke langt til bunden, og der er utvivlsomt en sammenhæng mellem kvalitet og økonomi, siger Poul Erik Madsen.

- Det er ikke på denne her måde, at vi i Køge får en af landets bedste folkeskoler, serviceniveauet er lavt i forvejen, siger lærerkredsformanden.

Socialdemokraternes ordfører på skoleområdet, Marianne Wessmann, kan ikke på stående fod kommentere tallene i lærerkredsens forslag.

- Jeg kan ikke umiddelbart kommentere tallene konkret, men vi er spændt på at se alle høringssvar, og det her er noget, forvaltningen vil blive sat til at regne på, siger Marianne Wessmann, der i øjeblikket sammen med Børne- og Ungdomsudvalget er på en rundtur til samtlige berørte skoler for at tage en snak med lærerne.

Den nye skolestruktur er i høring til 27. august.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik