Skolemad fra fiasko til succes

Det startede så skidt. Men er Københavns Kommunes skolemads-projekt EAT en succes på de 32 skoler, hvor projektet kører.

Begyndelsen har ellers ikke været let - og forvaltningen har måttet lukke ordningen på 13 skoler, hvor salget gik dårligt.
      Men en opgørelse fra kommunen viser nu, at der i år - i en udvalgt uge - blev solgt 2933 portioner på skolerne hvilket er dobbelt så mange i forhold til en tilsvarende uge sidste år.
      Og det skyldes især, at børnene i de mindste klasser vælger den varme EAT-mad, siger Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang:
      - Det skyldes blandt andet at der starter en masse nye elever fra børnehaverne som har været vant til at få mad i deres instution og hvis forældre nu gerne vil forsætte med den ordning i skolen.
      På Korsager skolen i Husum oplever de også, at det især er de små skoleelever, der køber den varme EAT-mad.
      - Der er nogle klasser hvor halvdelen af børnene kommer ned og får den varme EAT mad, siger lærer Jens Andersen.
      Han tror at en del af succesen skyldes, at skolen fra starten har inddraget eleverne i projektet. Og så smitter det, når flere og flere synes, at EAT-maden smager godt.
      En ny tilskudsordning til økonomisk svage familer har dog også sat gang i madsalget. Med tilskuddet kan et måltid købes for en rund tier i stedet for 23 kroner.
      Det er en forsøgsordning som kører på tre skoler og det kan sagtens være at ordningen skal udbredes til resten af skolerne, siger borgmester Anne Vang

      Redaktionel kontakt:
      Thomas Høg Henriksen
      e-mail: the@dr.dk

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik