Skoleleder dømt for underslæb

Det var ikke i god tro, at en 51-årig kvinde fra Køge i årevis gav sig selv større og større lønforhøjelser for sit job som skoleleder på en privatskole i Køge.

Det vurderede byretten mandag, hvor kvinden blev kendt skyldig i underslæb for i alt 596.358 kroner og 83 øre. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det var skolelederen selv, der stod for indtastningen af lønnen i et skema, der var udarbejdet af Dansk Friskole Forening.

Et af de mest belastende vidnesudsagn kom fra foreningens konsulent Ole Mikkelsen, der vurderede, at der var blevet manipuleret med lønskemaet på en måde, der resulterede i en væsentligt højere løn for skolelederen.

Den 51-årige mente selv, at hun var blevet tilkendt lønstigningerne af bestyrelsen, eller at lønstigningerne i det mindste implicit var accepterede, da hverken bestyrelsen eller revisoren satte spørgsmålstegn ved hendes løn.

Retten i Roskilde fandt, at nogle af uregelmæssighederne i hendes lønsedler kunne forklares med et pensionsefterslæb, og derfor blev der givet lidt rabat i forhold til den oprindelige anklage på underslæb for over 800.000 kroner, og kvinden slap derfor også for at skulle tilbringe tid bag tremmer.

Den 51-årige blev idømt ét års betinget fængsel, 150 timers samfundstjeneste, og hun skal betale sagens omkostninger.

Alligevel valgte kvinden omgående at anke dommen til Østre Landsret beslutning - et tveægget sværd, for såfremt landsretten også finder den tidligere skoleleder skyldig, kan straffen blive hårdere.

Den 51-årige kan også se frem til en civil erstatningssag fra sin tidligere arbejdsgiver.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere