Skolekrigen trapper op i Køge

Mellem 300-500 biler vil på mandag trille op foran henholdsvis Hastrupskolen og Ellemarkskolen i Køge, og bag rattet sidder forældre fra Sct. Nicolai Skole og Søndre Skole, der ligger i midtbyen.

Forældrene vil med børnene bagsædet tydeliggøre det trafikkaos, som de mener bliver en konsekvens, hvis deres skoler nedlægges og i en ny skolestruktur smeltes sammen med den nye store Hastrup/Ellemarkskole.

Det skriver DAGBLADET Køge.

Udsigten til det massive opbud foran skolen har fået Hastrupskolens skolebestyrelsesformand Tove Knappmann op i det røde felt. Hun er rasende - Det tager overhånd det her, når man laver et mediestunt, hvor der skal komme 300-500 biler herud for at sætte børn af. Det er ved at udvikle sig til en krig, hvor børnene bliver taget som gidsler, siger Tove Knappmann, som mener, at forældrene på byskolerne handler egoistisk og er med til at skabe splid og had mellem skolerne. - De lægger vores skole for had, og vores børn får en forkvaklet opfattelse af at gå på Hastrupskolen. Skolebestyrelsesformand på Sct. Nicolai Skole, Morten Just Blangsted, afviser kritikken af den planlagte »kør til skole«-aktion mandag morgen. - Vi gør det her, fordi vi vil råbe politi og politikere op og vise konsekvenserne af det her forslag, som er helt ude i skoven, siger han og forklarer, at det ikke handler om at tage nogen børn som gidsler. - Tværtimod. Vi forældre på Sct. Nicolai Skole føler, vi har en forpligtelse overfor vores børn til at kæmpe mod det her, for vores børn får altså 4.5 kilometer til skole, hvis en ny skolestruktur gennemføres, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere