Skole-skandale skal undersøges yderligere

Et kuldsejlet skoleprojekt til 300 millioner kroner i Helsingør skal undersøges yderligere, mener byens politikere.

Der skal graves dybere i sagen om et kuldsejlet skoleprojekt til 300 millioner kroner. Det har Byrådet i Helsingør bestemt på et lukket møde, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Siden juli 2014 har der været fuldstændig stille på byggepladsen for det oprindeligt 300 millioner kroner dyre folkeskoleprojekt Skolen i Bymidten i Helsingør. Det sker, fordi Natur- og Miljøklagenævnet underkendte kommunens lokalplan.

I januar i år tog sagen en ny drejning, da Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær valgte at opsige kontrakter med tre entreprenører for 140 millioner kroner, da kommunen frygtede endnu et nederlag i samme klagenævn, der stadig i dag behandler en klage mod kommunens reviderede lokalplan for projektet. I samme omgang besluttede man at bestille en ekstern advokatundersøgelse af forløbets 'faktiske forhold', skriver Frederiksborg Amts Avis.

Undersøgelsen skulle være klar i løbet af tre måneder, men her i slutningen af oktober har offentligheden intet hørt om resultaterne af Kammeradvokatens undersøgelse af sagen. Her er der alene afsat 16 millioner kroner til erstatninger til entreprenørerne, ligesom selve byggeriet bliver cirka 70 millioner kroner dyrere.

- Grunden til, at man ikke har hørt mere til rapporten er, at den simpelthen ikke er færdig. Byrådet bad på et lukket møde Kammeradvokaten om at afklare yderligere forhold, siger borgmester Benedikte Kiær til Frederiksborg Amts Avis.

Hun oplyser, at den endelige rapport ventes klar om en cirka en måned, og Byrådet bagefter skal drøfte eventuelle konsekvenser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere