Skole mister 1,2 millioner kroner

Tjørnegårdsskolen i den vestlige del af Roskilde ser ud til at blive den helt store taber i den økonomiske omfordeling, som Roskilde Kommunes skole- og børneudvalg har indstillet til kommunens økonomiudvalg, skriver DAGBLADET Roskilde.

Skolen vil med de nuværende budgettal miste 1,2 millioner kroner eller hvad der svarer til seks procent af budgettet, og skoleleder Jan Bjergskov Larsen fra Tjørnegårdsskolen er både bekymret og forundret over politikernes beslutning.
Skolelederen gør det klart, at hvis det kommer til at se sådan ud, så kan det selvfølgelig ikke undgå at få betydning for skolens serviceniveau.
Jan Bjergskov peger på, at selvom man flytter rundt på midlerne mellem skolerne, så ændrer det jo ikke på, at der går omkring 200 tosprogede elever på Tjørnegårdsskolen. Og antallet af børn med sociale sager ændrer sig jo, som han ser det, heller ikke. Som han ser det, laver skolerne i Roskilde et kæmpe forebyggende arbejde - hvilket som han ser det formentlig er en af årsagerne til, at der i byen ikke tales så meget om tosprogs-problemer, der ikke har været afbrændte skoler med mere.
- Jeg tror, at det er fordi, vi er gode til at tackle både tosprogs-problemer og elever med særlige behov. Vi har hele spektret, siger Jan Bjergskov Larsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere