Skole bundet af lejemål frem til 2020

Den seneste uge har været turbulent for Erhvervsskolen Nordsjælland. Nu kommer det frem, at erhvervsskolen også poster penge i et tomt lejemål, der er kontraktlåst til 2020 ifølge Frederiksborg Amts Avis.

I 2010 åbnede Erhvervsskolen Nordsjælland en HTX-afdeling i Frederikssund. Bare ét år efter lukkede HTX igen, og man trak eleverne tilbage til afdelingen i Hillerød.
- Vi måtte jo erkende, at med de små klasser, der var i Frederikssund, kunne vi ikke opretholde et ordentligt fagligt miljø, fortæller vicedirektør Tina Steinbrenner, der er den øverst ansvarlige for de tekniske ungdoms- og efteruddannelser.
Problemet er bare, at Erhvervsskolen Nordsjælland stadig står som lejer af lokalerne. Da HTX skulle åbne i Frederikssund, underskrev man nemlig en 10-årig lejekontrakt, der først kan opsiges i år 2020.
- Jeg ved ikke, hvorfor man har skrevet under på det. Jeg må være dig svar skyldig. De, der har truffet den beslutning, må have haft nogle visioner og en tyrkertro på, at det ville blive en kæmpe succes. Men det holdt ikke, og det er rigtig øv, siger Tina Steinbrenner.
Det betyder, at hvis ikke Erhvervsskolen Nordsjælland kan leje lokalerne på Elsenbakken i Frederikssund ud, så står de med huslejen de næste otte år.
- Vi håber, at vi kan leje det ud, eller at vi på en eller anden måde kan komme ud af lejekontrakten noget før, siger vicedirektøren.
I torsdags gik bestyrelsen af på grund af økonomisk kaos. Fredag kom det frem, at man lukker to afdelinger i henholdsvis Frederikssund og Helsinge per 1. april på grund af for få elever. Og allerede en uge forinden var Lars Reedtz Kristensen, vicedirektør for Teknisk Skole på Erhvervsskolen Nordsjælland og forstander for Frederikssund-afdelingen, blevet frits

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere