Skeletter fundet ved Københavns Rådhus

Arkæologer opdager kirkegård med skeletter af både børn og voksne i forbindelse med fjernvarmearbejde.

Det er ikke kun i skabene på Københavns Rådhus, at der kan gemme sig skeletter. Nu har arkæologer også gravet ni styk op af jorden ved bystyrets gamle bygning.

I forbindelse med en ændring af fjernvarmeforsyningen i området omkring rådhuset har arkæologer fundet flere grave med skeletter af både børn og voksne.
- Vi fandt ni skeletter og en tom grav - og seks af dem var børn i alderen fra helt små børn på tre-fire år til teenagere, siger museumsinspektør og arkæolog fra Københavns Museum, Niels Penthin Grumløse til Videnskab.dk.
- Det kan tyde på, at vi er stødt på et børneafsnit af en kirkegård, når vi finder så mange børneskeletter på et sted, siger han.

De fundne knogler skal nu undersøges af Københavns Museum og muligvis også Retsmedicinsk Institut. Hvad angår skeletternes forhistorie er der flere muligheder. Blandt andet blev Vartov Hospital i slutningen 1600-tallet anlagt tæt ved de fundne grave.
- I forbindelse med Vartov Hospital, blev der anlagt en kirkegård, og vi ved, at Det Kongelige Vajsenhus - i princippet et børnehjem for forældreløse børn - fik lov til at benytte en del af kirkegården fra 1728.
- Det kan være, at de seks børn, der er udgravet, kommer fra Vajsenhuset. Men de kan også være fra selve Vartov Hospital, siger Niels Penthin Grumløse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere