Skatten er på vej ned i Allerød

Det bliver mere luft i budgetterne rundt omkring i de små hjem i Allerød Kommune fra næste år. Der tegner sig nemlig et flertal for den konservative borgmester Erik Lunds ønske om at sænke skatten i kommunen, skriver Frederiksborg Amts Avis, lørdag.

Den borgerlige del af byrådet, som forventeligt er klar til at lægge mandater til skattelettelser, udgør ni af de 21 byrådsmedlemmer, men Erik Lund kan også se frem til, at få de tre SF'ere i Allerød Byråd med på vognen.

- Vi må ikke bruge flere penge på service og anlæg, så det giver sig selv, at Allerødborgerne skal have flere penge til sig selv, siger Nikolaj Bürhman (SF).

Allerød er i den fordelagtige situation, at kommunens gennemsnitlige kassebeholdning er langt over det anbefalede. På grund af serviceloftet og anlægsloftet, er der faktisk ikke noget at bruge pengene på.

- Skatteindtægterne er for høje i forhold til, hvad vi må bruge. Vi skal ikke være en pengepuger, der har penge i kassen, og ikke må bruge dem. Det er bedre, de er ude hos borgerne, så de kan sætte gang i hjulene, siger Erik Lund.

Allerød har en skatteprocent på 25,3 procent, og det er højt, mener borgmester Erik Lund.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere