Skal du på stranden? Her får du rent badevand og gode faciliteter

26 strande i hovedstadsområdet har fået lov til at kunne hejse det blå flag i år. Særligt i Gribskov er der mange strande, der lever op til kravene.

Det blå flag er et symbol på rent badevand, tryghed og gode faciliteter for strandgæster. Selvom det er perfekt badevejr i de her dage, starter badesæsonen først officielt den 1. juni, og det er så der, de blå flag bliver hejst.

I TV 2 Lorrys område er der 26 strande, der lever op til kravene bag flaget, og på en top fem over de kommuner med flest strande med blå flag på landsplan finder man Gribskov.

Her er der hele ni strande, der snart kan hejse det blå flag.

Brøndby Strand har genvundet flaget

Mange af strandene med blå flag i år er de samme som sidste år, men et nyt sted på listen er Brøndby Strand. Her mistede man nemlig det blå flag for fire år siden.

På en strand med det blå flag finder du:

 

- Kommunen har fået styr på de problemer, de havde. De havde nogle overskridelser af grænsværdier på fækale bakterier. Hvis man som kommune ikke har styr på, hvor man har sine udløb og overløb, kan man risikere at få noget vand, der ikke er godt at bade i, og så kommer der badeforbud, siger projektleder fra Blå Flag Bjarke Frandsen og fortsætter: 

- Det hænger man så på i fire år, fordi man over en fireårig periode skal vise et konstant rent badevandsniveau for at få det blå flag.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

Jellerødskoven i Kokkedal

Træer sprængt med dynamit for at hjælpe flagermus - borgere utilfredse med høje brag

Ryget Skov spærret

Spærrer skovstier med grene: "Det er chikane mod cyklister"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere