Sjælsø skal på ret køl

En ny national vandplan sætter særligt fokus på vandkvaliteten i Sjælsø. Nu skal alger og skidtfisk skiftes ud med rent og klart vand, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sjælsø er et af de vigtigste indsatsområde langs den nordsjællandske Øresundskyst i de kommende nationale vandplaner. Søen har i flere år været plaget af alger og af et højt antal af skidtfisken brasen. Men den nye vandplan betyder, at Rudersdal Kommune får penge til at få søen på ret køl.
Hovedårsagen til algesuppen er et for højt indhold af fosfor, som skyldes naturlige forhold, men også næringsstoffer, der tilføres fra åerne, afløb fra renseanlæg og dræn fra landbrugsarealer.
Derfor skal der nu sættes ind, så fosforen bremses i ådalene og de åer, som fører ud i Sjælsø. Det drejer sig primært om Kajerød Å, der løber i Rudersdal Kommune, og Ellebæk og Degnebæk, der har hjemme i Allerød Kommune.
- Vi har udpeget lavbundsområder, hvor der er fladt, og hvor man kan oversvømme, når store mængder regnvand får åen til at gå over sine bredder. På den måde vil fosforen blive liggende, siger Iben Koch, der er direktør for Teknik- og Miljø-området i Rudersdal Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere