Sjællandske unge kommer hurtigst ud af arbejdsløshed

Sjællandske kommuner har succes med at få unge i arbejde. Forsker opfordrer til, at kommuner lærer af hinanden

Der er stor forskel på, hvor meget succes der er rundt om i landet med at få unge ledige i job eller uddannelse. Det fremgår af en ny analyse fra konsulentfirmaet LG Insight, skriver ugebrevet A4.

I sjællandske kommuner går det nemlig forholdsvis godt med at skaffe arbejde til ledige unge. Især i hovedstadsområdet er man god til at få de unge ud på arbejdsmarkedet i forhold til kommuner vest for Storebælt.

Således viser undersøgelsen, at omkring 51 procent af de ledige unge i kommunerne Tårnby, København og Lyngby-Taarbæk har fået et job efter et halvt år i ledighed.

I bunden af undersøgelsen ligger Langeland, Skanderborg og Faaborg-Midtfyn, hvor kun omkring 36 procent af de unge ledige har forladt ledighedskøen i løbet af seks måneder.

Arbejdsmarkedsforsker og lektor Thomas Bredgaard fra Aalborg Universitet opfordrer kommunerne til at lære af andre kommuners gode erfaringer.

- Det er klart, at de mindre gode kommuner vil kunne lære af de bedste - hvis de ellers kan finde ud af at udveksle viden.

- Og det har de traditionelt ikke været så gode til. Der har været en tendens til at kigge mere indad end udad, siger Thomas Bredgaard til Ugebrevet A4.

Flere forskere påpeger over for A4, at analysen fra LG Insight ikke tager højde for de unges såkaldte kulturelle og socioøkonomiske forhold.

For eksempel har unge i Gentofte en stærkere baggrund og ofte flere ressourcer end unge på Lolland. Derfor kan forskellene på kommunernes resultater ikke alene tilskrives lokale indsatser.

- Det er uhyre vigtigt at få belyst problemstillingen, siger Torben Pilegaard Jensen, der er forskningsleder fra Kora (Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning), til A4 og fortsætter:

- Der er brug for at komme bagom tallene, så vi kan se, hvor meget af forskellen der skyldes kommunernes indsats, og hvor meget der skyldes de unges forudsætninger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere