Sjælland taber kampen om sygehusmilliarder

Region Sjælland står til at blive sorteper, når staten fordeler 40 milliarder til nye og ombyggede sygehuse. Regionsformand kalder det "urimeligt og unfair".    

Foto: TV2/Lorry

Borgerne på Sjælland bliver de store tabere, mens indbyggerne i Region Midtjylland ligner vindere, når staten fordeler omkring 40 milliarder kroner til nye og ombyggede sygehuse. 

Det bliver resultatet, hvis regeringen følger anbefalingerne fra det ekspertudvalg, der har undersøgt, hvordan man bedst bruger milliarderne, skriver Politiken onsdag.

Indstillingen ventes offentliggjort en af de nærmeste dage, og ifølge Politikens oplysninger får Region Sjælland fire milliarder kroner til opførelse af det nye supersygehus i Køge. Til gengæld får regionen ingen penge til moderniseringerne af de tre akutsygehuse i Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster.

- Vi får en milliard kroner mindre, end befolkningstallet berettiger til. Det er åbenbart urimeligt og unfair, og det kan vi ikke leve med, siger formanden for det sjællandske regionsråd, Steen Bach Nielsen til Politiken.

Følger regeringen anbefalingen fra ekspertpanelet, der ledes af tidligere direktør i HS, Erik Juhl, vil Region Hovedstaden få tilskud til et nyt hospital i Hillerød og til en omfattende ombygning af Bispebjerg Hospital. 

Samlet vil det bringe tilskuddet til hovedstadsregionen op på knap 13 milliarder kroner. Regionens andel af pengene svarer dermed nogenlunde til regionens andel af befolkningen.

Region Midtjylland kan regne med et solidt tilskud til det nye sygehus i Gødstrup uden for Herning, som skal tage sig af de vestjyder, som i stort tal har rejst sig i protest mod regeringen og lukningen af sygehuset i Holstebro.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik