Sjælland dropper indstilling om sygehus

Forretningsudvalget i Region Sjælland vil ikke komme med en indstilling til placeringen af et nyt supersygehus. Der er brug for flere oplysninger, lyder det.

Fire byer er fortsat i spil, når politikerne i Region Sjælland tirsdag skal afgøre placeringen af det kommende supersygehus i regionen. Regionens forretningsudvalg har nemlig opgivet at komme med en indstilling til placering og sender nu alle fire forslag videre til regionsrådet. Dermed er Køge, Næstved, Ringsted og Roskilde forsat i spil som hjemby for regionens kommende hovedsygehus. To forslag skiller sig dog ud ved at have størst politisk opbakning: Køge støttes af et flertal bestående af medlemmer fra Socialdemokraterne, Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og De Radikale, mens Næstved støttes af syv medlemmer af rådet.
Forretningsudvalget ønsker at få flere oplysninger om de to forslag, og vi vil ikke behandle dem yderligere, før vi har fået oplysningerne, siger medlem af forretningsudvalget og anden næstformand i Region Sjælland, Jens Stensbæk (V). Forretningsudvalget har dels bedt om Sundhedsstyrelsens vurdering af forslagene og har samtidig sat regionens embedsmænd til at regne på de økonomiske konsekvenser af en placering i henholdsvis Køge og Næstved. Ifølge Jens Stenbæk vil begge vurderinger forelægge inden regionsrådsmødet 16. marts og kan dermed indgå i beslutningen.
Alt tyder dog på, at Køge løber med sejren. Ifølge regionsrådsformand Steen Bach Nielsen vil 27 af rådets 41 medlemmer stemme for Køgemodellen. Og den vurdering deler Jens Stenbæk. Jeg har ikke mærket, at nogen ryster på hånden, og mit håb er, at flertallet vil blive større, når vi når den endelige afstemning, siger han.
/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik