Sjællænderne skylder mest til det offentlige: Lorry-kommune er den værste

En ny landsdækkende opgørelse fra Gældsstyrelsen viser, hvor meget gæld danskerne har til det offentlige. I Glostrup står det værst til.

Har du gæld til det offentlige? Hvis du kan svare 'ja' til det spørgsmål, så er du langt fra den eneste.

En ny opgørelse fra Gældsstyrelsen viser nemlig, at omkring 1,1 millioner danskere har gæld til det offentlige. Det er blandt andet gæld i ubetalte skatter, underholdsbidrag og politibøder.

I gennemsnit har danskerne gæld til det offentlige for 105.000 kroner. Men der er stor forskel på, hvor meget den enkelte skylder - her strækker gælden sig fra et par kroner til flere millioner kroner.

Også på regionalt- og kommunalt plan er der stor forskel, når det kommer til størrelsen på gælden.

Varsler indsatser

På regionalt plan står det værst til i Region Sjælland, hvor borgerne i gennemsnit skylder 127.000 kroner. På en træls andenplads ligger Region Hovedstaden. Her har borgerne en gennemsnitlig gæld til det offentlige på 119.000 kroner.

Kigger man på kommunalt niveau, er der ligeledes store forskelle. Her har skyldnere i Glostrup Kommune den højeste gennemsnitlige gæld med knap 180.000 kr. 

Regionale forskelle (gennemsnit)

Det er Gældsstyrelsens opgave at inddrive gæld på vegne af de hundredvis af offentlige kreditorer fra både stat, kommuner og offentlige virksomheder, som danskerne skylder penge.

Med den nye opgørelse varsler skatteminister, Morten Bødskov, drøftelser med Folketingets partier om yderligere indsatser.

- Det går den rigtige vej med inddrivelsen af gæld, men det er simpelthen ikke i orden, at 1,1 mio. danskere skylder penge til det offentlige, det oplyser han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Selv om der er god fremdrift i arbejdet med at genoprette gældsområdet, så må vi erkende, at det er kompliceret, og at vi langt fra er i mål. 

Gældsstyrelsen har udarbejdet et danmarkskort, hvor man kan se, hvordan det ser ud i den enkelte kommune. Det kan du se her.