Sikker fangst hvert år ved skolestart

Hvert år ved skolestart gennemfører Færdselspolitiet og betjente fra Nordsjællands fire stationer en intensiv kampagne omkring skolerne i Nordsjællands politikreds.

Helt som vanligt har det i år udløst en bøderegn over trafikale syndere, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Nok er tallene foreløbige, men der er ikke store udsving i forhold til tidligere år, oplyser Nordsjællands Politi.

- Vi har frem til fredag standset 1008 biler, der er skrevet 318 rapporter, heraf 128 for hastighedsoverskridelser, 78 for børn eller voksne i bilen uden seler og hastighed, 53 bøder for at tale håndholdt i mobiltelefon. Blandt de resterende 59 rapporter fylder især bilister, der har haft cykler monteret bag på bilen - uden at montere en ekstra nummerplade, siger Jan Perfeldt, operativ leder af Nordsjællands Politis færdselsafdeling.

I lang tid har politiet oftest kun løftet pegefingeren ved den type forseelser.

- Men nu har vi fundet bødeblokken frem, når folk har »tabt« den sidste nummerplade - som i øvrigt ofte ligger klar til brug bag i bilen, siger Jan Perfeldt. 30 parkeringsbøder er det også blevet til.

- Mange skoler har afsætningsområder, hvor man lige kan holde ind og sætte sine børn af. Men mange synes at Lille Peter skal følges helt ind i klasselokalet, og det giver bøde, hvis vi ser man har forladt bilen, siger Jan Perfeldt

Skolestartskampagnen løber fra 13. august og frem til frem til på fredag. Helst ville man runde samtlige 189 skoler i politikredsen, men indtil nu er 111 kontroller gennemført.

- Vi har inddelt skolerne i farlighedskategorier og gennemfører hellere to kontroller ved en skole, der ligger ud til en landevej, på bekostning af en skole uden skolepatruljer beliggende for enden af en lukket vej.

En skole i farligste kategori er Vinderød Skole ved Frederiksværk. Her gav en en automatisk fartkontrol fredag morgen 38 hastighedssager.

- Adskillige vil få klip i kørekortet. Højeste hastighed målt var 80 i timen - 81 km/timen giver her en betinget frakendelse, konstaterer Jan Perfeldt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere