SF tavse om droppet betalingsring

Ifølge flere medier har regeringen droppet betalingsringen, som er en af SF's mærkesager. SF er tavse.

Foto: Lorry

Løftet om en betalingsring, der skulle reducere antallet af biler i København og skaffe penge til billigere bus- og togkort var et af SF's væsentligste aftryk på regeringsgrundlaget.
Nu erfarer flere medier, at betalingsringen helt er droppet i det løsningsforslag, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil fremlægge onsdag.
Dermed står SF til at lide et markant nederlag. Hos SF ønsker man dog ikke at kommentere de nye forlydenderne, som løber på Christiansborgs gange.
Partiet holder fast i den melding, som også statsminister Helle Thorning-Schmidt kom med på sit ugentlige pressemøde: Nemlig at der kommer "en god løsning onsdag".
Ifølge jp.dk vil den løsning bestå i, at der afsættes et større beløb til billigere billetter i den kollektive trafik.
Derudover har regeringen planer om at nedsætte en kommission med eksperter, der skal undersøge, hvordan trængslen kan bekæmpes i hovedstaden.
Dermed kan SF's formand, udenrigsminister Villy Søvndal, redde lidt ansigt, efter han på store busreklamer lovede 40 procent billigere bus- og togkort til borgerne i hovedstadsområdet.
Budskabet blev første gang taget op den 19. august, hvor Villy Søvndal fortalte, at det vil koste 25 kroner i myldretiden at passere betalingsringen - dog 15 kroner i introduktionsperioden.
En del af pengene fra betalingsringen - én milliard kroner årligt - skulle gå til billigere billetter lød det:
- Derved vil et månedskort blive 40 procent billigere og klippekort 25 procent billigere.
- En familie fra Roskilde, der skal ind til København, vil spare 10.000 kroner om året, lød det fra Villy Søvndal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik