SF i Helsingør kritiserer Villy Søvndal

SF i Helsingør retter nu en markant kritik mod partiformand Villy Søvndal for hans skarpe udtalelser og for den højredrejning, som partiet har gennemgået de seneste år, skriver Helsingør Dagblad.

SF har ved aktuelle meningsmålinger på landsplan oplevet en markant tilbagegang - for første gang efter et par år med lutter fremgang.
Den situation kommer ikke helt bag på lederen af SF's byrådsgruppe i Helsingør, Christian Saggau. Han tror, at tilbagegangen er en direkte reaktion på nogle af SF-formand Villy Søvndals politiske udmeldinger.
- Det tror fanden, at vi er gået tilbage i målingerne. Vi har en formand, der kom galt i byen ved at tro, at han vidste noget om folkeskolerne. Villy må nu sande, at tingene i folkeskolen ikke skal dirigeres fra Christiansborg, siger Saggau.
Helsingør-politikeren henviser til en omtalt sag, hvor Villy Søvndal skarpt kritiserede en skole i København, som arrangerede et skole-relateret møde, hvor kun mødre af hensyn til indvandrergrupper måtte deltage. Senere trak Søvndal dele af kritikken tilbage.
SF-formanden har også tidligere været ude med kritik af etniske grupper. Og desuden har SF fra nogle vælgere fået skældud for at have bevæget sig for langt mod højre, ind mod midten, af dansk politik - blandt andet ved at indgå i forsvars- og trafikforlig. Den bevægelse er Christian Saggau ikke udpræget begejstret for.
- Jeg havde nok fundet et andet parti, hvis det var sket for SF under en socialdemokratisk regering. Men i dag er det en forudsætning for at få magten fjernet fra Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti, at vi nærmer os hinanden. Dermed må SF også flytte sig hen mod Socialdemokraterne... Jeg må acceptere den højredrejning og de standpunkter, der følger med, men jeg er ikke enig, siger Saggau.
Også Jannik Augsburg, formand for SF i Helsingør, er klar med kritik af Villy Søvndal. Formandens udtalelser har kostet popularitet, mener han.
- Den melding med, at det var forbudt at holde møder kun for mødre, var han for hurtigt ude med. Det er nok også derfor, at vi har tabt i meningsmålingerne. Den var slet ikke i tråd med resten af SF, og så synes folk, at målet var fuldt. Jeg må indrømme, at jeg er på en blødere linje end det, jeg nogle gange hører Villy Søvndal, udtale, siger Augsburg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere