SF-er klar til kampvalg

Topledelsen i SF skal ikke i ro og mag have lov at kåre en ny formand.

Sådan lyder det fra SF's 1. viceborgmester i Helsingør, Christian Saggau, der er klar til at stille op til formandsvalget - hvis ikke andre melder sig. Det skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Onsdag aften meddelte sundhedsminister Astrid Krag endelig, at hun er kandidat til formandsposten i SF, og indtil videre har alle potentielle modkandidater meldt fra. Den situation er dybt uholdbar og fuldstændig uacceptabel i forhold til SF's demokratiske traditioner, mener partiets mangeårige byrådsmedlem i Helsingør Christian Saggau, som i dag beklæder posten som viceborgmester.

- I SF kårer vi altså ikke bare vores formænd. Det går ikke, at toppen i Folketinget bare kan få deres kandidat kåret uden at inddrage baglandet, så i mangel af bedre, så må jeg jo stille op, hvis ikke andre gør det, siger Christian Saggau til Frederiksborg Amts Avis.

Er det ikke bare en tom trussel?

- Nej det er helt seriøst. Dagen før sidste frist, hvis altså ingen andre har meldt sig, så sender jeg min opstilling, siger Saggau.

Christian Saggau har allerede før SF's regeringsdeltagelse kritiseret Villy Søvndals politiske linje, som han mener, er for langt til højre og for langt fra klassiske SF-værdier.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere