Serbisk bande stjal for tæt på en million kroner

Helsingør: Politiet beslaglagde i december en container med tyvekoster på en ejendom i Plejelt.

Nu har politiet identificeret koster fra omkring 50 indbrud i hele Nordsjælland. Fire mænd med serbisk baggrund sidder varetægtsfængslet i sagen. Og to mænd sidder fængslet i Kroatien.
6. december blev en 50-årig serbisk mand med bopæl i Danmark anholdt på sin bopæl på Harreshøjvej i Plejelt efter politiet havde beslaglagt en lejet skibscontainer fyldt med formodede tyvekoster.
Nu har politiet gennemgået en stor del af tyvekosterne, og kan foreløbig forbinde dem med omkring 50 indbrud og tyverier i hele Nordsjælland. Det oplyser efterforskningsleder Henning Hjort til ekstrabladet.dk.
- Vi skønner, at de har stjålet for tæt på en million kroner, men vi har ikke den de endelige opgørelser endnu, siger Henning Hjort til ekstrabladet.dk. Imidlertid frygter politiet, at langt flere effekter allerede er blevet sendt til Serbien. Det skyldes blandt andet, at tyvekosterne kan forbindes med indbrud hele ni måneder tilbage. Tyvekosterne omfatter alt fra professionelt værktøj til musselmalet porcelæn og rammevis af øl.
21 december blev yderligere otte mænd fra det serbiske roma-miljø i Helsingør anholdt i forbindelse med en razzia, som blandt andet skete i en villa på Kongevejen, hvor der yderligere blev fundet en større mængde tyvekoster. Tre af mændene, der er 20, 22 og 45 år sidder ligesom den 50-årige mand varetægtsfængslede i sagen. Den 50-årige står er udover indbrud og tyveri også sigtet for sammen med en 29-årig mand fra Helsingør, der også sidder varetægtsfængslet, at have stået bag to voldelige hjemmerøverier i maj 2011 i Snekkersten og Espergærde. Ved det ene af hjemmerøverierne i Espergærde blev en 81-årig mand fysisk tilbageholdt og siden spærret inde på toilettet. Ifølge politiet blev røverierne udført sammen med to serbiske mænd, der i december blev anholdt i Kroatiens hovedstad Zagreb. De to mænd sidder nu fængslet, og venter på at blive udleveret til Danmark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere