For sent ude til årets festivaler? Pas på du ikke bliver snydt!

Festivalhungrende folk advares mod falske billetter.

Arkivfoto. Foto: Torben Christensen - Ritzau Scanpix

Vi er nok en del - mig selv inklusiv - der har ærgret sig gevaldigt. Uden billet og uden udsigt til flere dages musik og fest, fordi ganske enkelt var for langsomme. 

De 80.000 partoutbilletter til årets Roskilde Festival blev nemlig udsolgt usædvanligt hurtigt i år. Skulle turen gå til Jylland og Smukfest, havde man kun halvanden time til at trykke "køb". Og for Musik i Lejet tog billetsalget kun få minutter.

Derfor er mange lige nu på jagt efter billetter til de udsolgte festivaler, og det får Midt- og Vestsjællands Politi til at komme med en advarsel:

Pas på hvor og hvordan I køber.

Læs også Roskilde Festival opfører 10 meter høj kopi af Trumps mur

I øjeblikket har politiet nemlig flere sager, hvor folk har betalt penge til sælgere uden at få en billlet, skriver de i en pressemeddelelse torsdag.

Der er dog flere måder, du kan forsøge at sikre dig på:

TRE GODE RÅD 

  • Sørg for, at der er samme navn på billetten, Mobile Pay-kontoen og på den person, som du skriver med online (fx på Facebook el. DBA).
  • Undgå at lave et opslag, hvor du søger billetter fx på festival-siden på Facebook. Så gør du dig nemlig synlig og sårbar overfor potentielle svindlere. Tag i stedet direkte kontakt til sælger og bed om et fysisk møde.
  • Roskilde Festivalen eller anden billetudbyder tilbyder hjælp til at overdrage billetter mellem private borgere. Det er den sikreste måde at handle en billet til udsolgte arrangementer – både for køber og sælger!
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Læs også Handicappede får smugkig på Roskilde Festival

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?