Seks dømt skyldige i millionkup i Brøndby

Når landsretten udmåler straffen i DVH-sag, risikerer de at blive sendt retur til fængslet med skærpet straf.

Seks mænd er torsdag i Østre Landsret dømt skyldige i at medvirke i kuppet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby i august 2008.
      I byretten er i alt 15 mænd i to retssager blevet idømt straffe på tilsammen over 100 års fængsel for kuppet, men kun seks havde valgt at anke til landsretten i håb om frifindelse eller en mildere straf.
      De øvrige har frafaldet deres anke, og til gengæld har anklagemyndigheden opgivet kravet om at få dem straffet hårdere.
      Ved kuppet angreb en gruppe svært bevæbnede mænd Dansk Værdihåndtering en dag i de tidlige morgentimer. De væltede muren med en gummiged, og for at sinke politiet satte de under den nøje planlagte manøvre ild til flere skraldebiler.
      Det lykkedes røverne at slippe af sted med 62 millioner kroner. Dermed er der tale om et af Danmarkshistoriens største kup.
      Fire millioner kroner fra udbyttet er fundet nedgravet i haven ved hovedmandens daværende kærestes hus i Odense, men 58 millioner kroner mangler politiet stadig at finde.
      Efterforskningen af sagen har ellers været enorm. Tusinder af oplysninger om mobiltelefoner er blevet analyseret og indgår sammen med dna-spor og vidneforklaringer i anklagemyndighedens materiale.
      Blandt de seks, der nu er dømt i landsretten, er hovedmanden bag kuppet - den franske statsborger Tayeb Si M'rabet - der i byretten blev idømt 10 års fængsel, og svenskeren Lukas Hasselgren, der ligeledes fik 10 års fængsel.
      De øvrige fik otte og syv års fængsel, bortset fra en enkelt, der fik en behandlingsdom, fordi han er erklæret sindssyg.
      Når landsretten tirsdag skal udmåle deres straffe, risikerer de at blive sendt retur til fængslet med en tungere straf.
      Anklageren vil gøre et nyt forsøg på at få skærpet straffene med henvisning til den særlige paragraf i straffeloven, der gør det muligt at lægge en halv gang ekstra oven i i særligt alvorlige sager.
      Den paragraf kom ikke i brug, da 14 mænd først blev dømt for kuppet i Retten i Glostrup i september 2009, men den blev brugt over for Lukas Hasselgren, der fik sin sag afgjort samme sted i april sidste år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

Togpåkørsel Espergærde

Togtrafik lagt ned efter personpåkørsel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere