Seks dage reserveret til vandsag

Mere end 27 måneder efter forureningen af drikkevandet fra Lyngens Vandværk i Køge i begyndelsen af 2007 indledes næste forår retssagen mod Køge-Egnens Renseanlæg, som var kilden til vandforureningen, skriver DAGBLADET Køge.

Mandag den 27. april begynder sagen mod renseanlægget, som med sit udslip af spildevand gjorde hundreder af mennesker syge og bevirkede, at en række virksomheder i det ramte område måtte lukke i en længere periode.
I begyndelsen af 2007 varede det måneder, inden alt var i orden i det grønne område omkring vandet fra Lyngens Vandværk, og det lange efterspils komplekse karakter afspejles også i retssagens længde.
Der er nemlig i alt sat seks dage af til behandlingen af sagen, som ifølge planen skal finde sted i retslokalerne i Jernbanegade i Køge.
Efter indledningen i april fortsætter sagen den 6. maj, den 25. maj, den 26. maj og den 9. juni, inden den altså skal rundes af den 17. juni.
Renseanlægget kræves dømt efter to paragraffer i straffeloven og lov om vandforsyning - dels for at have forvoldt fare for menneskers liv eller sundhed, dels for »på retsstridig måde at have fremkaldt omfattende forstyrrelse af driften af (...) anlæg, der tjener til almindelig forsyning med vand.«

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere