Sejlerne er vilde med København

Et stigende antal sejlende turister benytter sig af muligheden for at lægge ved kaj i centrum af hovedstaden.

Trods en næsten historisk våd juli, så er det populært at sejle til København for at holde ferie.
I forhold til juli sidste år har der været 28 procent flere lystbåde i Københavns havn i år svarende til 625 anløb af lystbåde. Det viser en opgørelse fra byudviklingsselskaber By & havn I/S.
Også for de større og luksuriøse yachter med en længde fra 10 til over 60 meter har der været en stigning på 24 procent i juni og juli sammenlignet med sidste år. Tallet svarer til, at 24 yachter anløb havnen.

Hos By & Havn er der ingen tvivl om, hvorfor København er populær hos lystsejlerne.
- Det er unikt, at man kan lægge til ved Amaliehaven tæt på store seværdigheder som operahuset og slottet. Sådan en placering får man ikke magen til mange andre steder, siger Karl Hakun Lamhauge, som er havnefoged i By & Havn.

I Christianshavns Kanal nær Wilders Plads holder parret Pia Rohr og Fritz Rohr fra Schweiz ferie med danske venner i en lystbåd. De nikker genkendende til argumentet.
- Det er helt specielt, at man sejler ind ad kanalen og så er midt i byen tæt på alt. Og så er jeg vild med København. Jeg er meget imponeret over arkitekturen, siger Fritz Rohr og fortsætter:
- Det er en skøn måde at holde ferie på. Man har hyggen og roen her i båden, og så har man alligevel den store by, og alle attraktionerne en spadseretur væk. Der er næsten ingen biler her, hvor vi ligger, så det er helt perfekt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere